Hoe werkt het?

Kennismakingsgesprek

Wil je graag een kennismakingsgesprek? Dat kan telefonisch of in de praktijk. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en daar zijn geen kosten aan verbonden. Duur is ongeveer 15 minuten.

Eerste sessie / intake

De eerste sessie betreft de intake. In de intake maken we kennis met elkaar en bespreken we je hulpvraag. Je kan op een ontspannen manier je verhaal vertellen en daar nemen we de tijd voor. We gaan uitzoeken waar je klachten door veroorzaakt worden (op zoek naar de kern) en bepalen je doel (wat wil je bereiken met de therapie/coaching?).

Vervolg sessie

In de vervolg sessies gaan we gericht aan de slag om je doel te bereiken. Het mooie van Psychodynamisch werken is dat ik precies kan aansluiten op wat jij op dat moment nodig hebt. We kijken wat er speelt, wat er aandacht nodig heeft en gaan daar mee aan de slag.

Het inzicht in je eigen proces en de bewustwording die je je gedurende de sessies eigen maakt, in combinatie met de handvaten die je krijgt aangereikt, zorgen er voor dat de verandering die je zelf in gang hebt gezet blijvend is.

Duur van de sessie

  • +/- 1 uur en 15 minuten.
  • De ervaring leert dat er meestal tussen de 7 en 13 sessies nodig zijn om je doel te bereiken.
  • Bij burn-out zijn er gemiddeld 16 sessies nodig om je helemaal fit te voelen en indien van toepassing, volledig te re-integreren.
  • Fysiek trauma: Een sessie waarbij we met je fysieke klachten als gevolg van een ongeval aan de slag gaan duurt gemiddeld 1.5 uur tot maximaal 2 uur.

Tijd tussen de sessies

De tijd tussen de sessies is altijd in overleg met jou. Aan het begin van het traject vinden deze meestal elke week plaats en vanaf de 4e sessie om de week. Vervolgens kijken we per keer wat er nodig is en hoeveel tijd er tussen de sessies zit. Je voelt zelf na een aantal sessies al heel goed aan waar je behoefte aan hebt.

Bij een burn-out herstel traject werkt het iets anders en zijn de eerste 6 tot 8 sessies elke week gepland. Dat is nodig om in korte tijd weer energie op te bouwen.