Wie ben ik?

Ik ben Wybren Visser en ik ben in 2019 gestart als Psychodynamisch therapeut en coach. Naast mijn praktijk ben ik docent op de Academie voor Psychodynamica bij de Innerlijk kind lesdagen. Ik woon samen met mijn vriendin Corrie en onze 3 kinderen Sara (13), Thijs (10) en Julia (5).

Mijn hobby’s zijn voetballen, kickboksen (techniektraining), zwemmen in koud water en genieten van onze kinderen. Langs de kant staan bij het sporten (paardrijden, volleybal en voetbal) of lekker tijd doorbrengen in de natuur en genieten van de vrijheid die ik ervaar. Gezellig met familie en vrienden eten en drinken kan ik ook heel erg van genieten.

Ik heb de 4 jarige HBO opleiding tot Psychodynamisch therapeut aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel gevolgd, omdat ik mensen graag wil helpen weer lekker in hun vel te komen, zichzelf te ontwikkelen en het leven te leven zoals ze dat graag zouden willen. Vanuit verbinding ervaren en ontdekken wat jij nodig hebt en waar je blij van wordt.

In 2023 ben ik mij verder in de lichaamsgerichte aanpak gaan verdiepen door workshops en cursussen te volgen bij Life Projects (Alchemie van Bodywork). De verdieping is dat we naast de lichaamsgerichte oefeningen i.c.m. ademhaling nu ook daadwerkelijk de pijnpunten in het lichaam erbij te betrekken door bewust contact te maken met je lichaam. Dit zorgt voor rust en ruimte in je lichaam én daardoor vooral voor rust en ruimte in je hoofd.

Het komt geregeld voor dat iemand al verschillende therapieën heeft gedaan, maar de klachten gaan niet weg, of komen steeds terug. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van het probleem (de kern). Door het probleem bij de kern aan te pakken, eventueel ingrijpende gebeurtenissen te verwerken, het herkennen, toelaten/ uiten van je emoties en echt bewust contact te maken met je lichaam, kun je oude patronen (waarin je als het ware onbewust vastzit) loslaten en weer in balans komen. Dit helpt je om meer in het nu te leven en keuzes te maken die bij jou passen. Je kan je weer vrij voelen en vol vertrouwen jezelf zijn!

De technieken die ik in mijn praktijk toepas heb ik als onderdeel van de opleidingen en eerder ook zelf als cliënt ervaren, wat ervoor zorgt dat ik mij goed kan inleven en afstemmen op mijn cliënten. Het heeft mij veel inzicht gegeven in hoe ik zelf in het leven sta, welke keuzes ik voor mijzelf moest maken en wat ik nodig had en heb om mij vrij (en meestal blij) te voelen. Dat gun ik iedereen. Minder piekeren, echt leven door te ervaren en beleven!

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.