Psychodynamische therapie

De basis voor mij als therapeut & coach is om er voor jou te zijn. Door zonder oordeel te luisteren wat er speelt, met oprechte aandacht, humor en mooie technieken zorgen dat je weer in verbinding komt met jezelf. Ik zie in de praktijk dat als je in verbinding bent met jezelf, je keuzes gaat maken die bij jou passen en waar je blij van wordt.

Therapie / Coaching?

Bij coaching zijn de sessies vooral gericht op het heden en de toekomst. Wat wil je graag en wat is er nodig om dat te bereiken.

Soms is het echter nodig dat er nog iets uit het verleden aandacht nodig heeft. Dit is vaak onbewust maar zorgt er wel voor dat je vastloopt of niet lekker in je vel zit. Als dat het geval is zijn de sessies meer therapeutisch en maak ik gebruik van de verschillende technieken zoals onderaan de pagina beschreven. De combinatie van jouw inzet, de verbinding met mij als therapeut en het toepassen van de technieken die ingezet kunnen worden, zorgen ervoor dat je inzicht gaat krijgen in dat wat je klachten veroorzaakt. Dit inzicht zorgt voor helderheid en acceptatie waardoor je meer in het nu kunt leven. Door weer te gaan voelen en herkennen wat je lichaam je nu aangeeft, onverwerkte emoties, trauma’s of fysieke problemen alsnog te verwerken en te integreren (een plekje te geven), zorg je ervoor dat de weg naar een fijne toekomst weer dichterbij komt.

Therapie vormen

In de Praktijk voor Psychodynamische Therapie & Coaching maak ik gebruik van de volgende technieken:

– Lichaamsgerichte therapie (Aarden / gronding / lichaamswerk)

– Hypnotherapie

– Angerwork

– Regressietherapie

– Delenwerk (Ego State Therapie)

– Rouwverwerking

– RET (Rationeel Emotieve Therapie)

– Ademhaling

– Innerlijk kind werk

– Systemisch werk (familie opstellingen)

– NLP

– Voice Dialogue

– EMDR

– Coaching technieken

Ik zie deze technieken als de inhoud van mijn gereedschapskist. We kijken per sessie wat er nodig is om een stapje dichter bij je doel te komen.

Heb je vragen? Stel ze dan gerust.